Hauskaa, mukavaa mutta kivaa...

Voiko se olla terveellistäkin?

Kalastaminen on ihmisen elinkeinoista vanhimpia jos ei vanhin. Suomessa on kalastettu aina, niin voisi sanoa. Tuhansien järvien, vielä lukuisampien lampien ja jokien maassa on toinen toistaan parempia kalapaikkoja.

Lähellä Kuopiota, eteläisellä Kallavedellä, on Kalakeidas. Se sijaitsee Suomen suurimmassa saaressa, Soisalossa, upean ja kalaisan Sotkanselän rannalla. JP-Kalamatkat järjestää erilaisia räätälöityjä kalastustapahtumia, niissä kaikki on suunniteltu ja laitettu valmiiksi. Tapahtumat on tarkoitettu pienehköille ryhmille, 5-20 henkeä.

Sinäkin voit tulla kokemaan ystäviesi, asiakkaittesi tai jonkin muun ryhmän kanssa unohtumattomia hetkiä Kalakeitaaseen. Kesällä kalastetaan vato- ja heittouistimilla, verkoilla, nuotalla, rysällä ja ongella.

Talvella pilkitään, koetaan verkkoja ja ollaan mukana nuotanvedossa.

Samalla opitaan kalankäsittelyä, savustusta, loimotusta ja muita ruuan valmistustapoja. Kalakeitaassa odottaa tosin valmis ateria, teemaan sopiva, mutta onhan se mukava joskus laittaa ruokaa omasta saaliistaan.

Illalla saunotaan ja viritellään meheviä juttuja rennossa ilmapiirissä. Kalajuttujen kertojalla on tunnetusti seinät leveällä ja katto korkealla. Se kuuluu asiaan.